Werken bij...

Welschap betekent inspirerend en zinvol werken. Je zet je in voor de samenleving, van jong tot oud.
Betrokkenheid en bevlogenheid zijn de sleutelwoorden.
Wij bieden prima arbeidsvoorwaarden en volgen de de cao's Welzijn en Kinderopvang.
Daarnaast dragen we zorg voor goede arbeidsomstandigheden en mogelijkheden voor opleiding en deskundigheidsbevordering.

Vacatures

MET Heerhugowaard zoekt:

Sociaal Werker met specialisatie jongerencoach 24 uur

Als sociaal werker met specialisatie jongerencoach help je jongeren met het weer op de rit krijgen van zaken die spelen in hun leven. Jongeren die het gevoel vastgelopen te zijn bij zaken op school, binnen de thuissituatie, bij het zoeken naar werk of een stageplek, of op meerdere gebieden tegelijk. Door het toepasen van coachingstechnieken ondersteun je de jongeren weer in hun eigen kracht te komen. Je verricht de ondersteuning op zo’n manier dat het jongeren motiveert zelf of samen met hun omgeving aan de slag te gaan met hun vragen en voorziet hen ter ondersteuning daarbij van de benodigde informatie en contacten. Je bent onderdeel van een zelf organiserend team met diverse specialismen. De huidige vacature doet zich voor in team 4, het zuidelijk deel van Heerhugowaard.

De functie:
De functie bestaat inhoudelijk uit twee delen: 90% van je werktijd bestaat uit jongerencoaching en daarnaast bestaat ongeveer 10% van de werktijd uit generalistisch sociaal werk als lid van het MET team in de wijk. Dit betekent dat je voor alle soorten vraagstukken van bewoners een vraagverheldering doet en samen met je team zorgt dat je de wijk en de mensen die er wonen en werken goed kent.

Als je bij MET solliciteert gaan we er vanuit dat je:
• minimaal een relevante HBO opleiding hebt;
• geregistreerd staat bij het Registerplein of bereid bent om dit te gaan doen;
• ruime ervaring hebt met coachen en affiniteit hebt met jongeren;
• een zelfstandig professional bent, die zijn/haar regelruimte durft te benutten en verantwoordelijkheid neemt;
• zelfreflectie en professioneel, methodisch werken als tweede natuur hebt;
• beschikt over een open manier van communiceren;
• een vernieuwende instelling hebt en durft te doen wat je nodig vindt;
• onregelmatig werken geen probleem vindt (’s avonds, in het weekend);
• een gezellig- en energiek teamlid bent waar collega’s op kunnen vertrouwen en op kunnen rekenen

Informatie:
Voor deze functie kom je in dienst bij Welschap en van daaruit werk je in het MET team. De CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, inclusief de bijbehorende functieschalen is van toepassing. MET biedt in principe een contract aan van 1 maart 2018 tot en met 28 februari 2019 met de intentie om het contract te verlengen.Onderdeel van de CAO zijn het eigen loopbaanbudget en de mogelijkheid om salaris en vrije tijd uit te ruilen. MET kent daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met betrekking tot deskundigheidsbevordering zoals een intern trainingsprogramma en begeleide intervisie. Ook zijn er vakgroepoverleggen en een interne coach staat tot je beschikking. Als je bij MET werkt, krijg je de beschikking over een iPhone, een iPad en een laptop, zodat je optimaal uitgerust bent voor je functie van ambulant sociaal werker. Tot slot heb je, in overleg met je teamgenoten, veel eigen regie over jouw werk en, binnen kaders, veel vrijheid jouw eigen functie vorm te geven.

Solliciteren:
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Veronique van Poecke, M 06 - 28321074 Manager MET welzijn. Jouw sollicitatiebrief kun je tot 4 februari 2018 a.s. zenden aan E solliciteren@welschap.nl o.v.v. van “Sociaal werker MET”. De gesprekken vinden plaats op donderdag 15 februari 2018.